Stikstof en de bouw: wat nu?

Kennisbijeenkomst door Blokvoort advocaten en Infense advocaten

Stikstof domineert het dagelijkse nieuws. Na de uitspraak van de Raad van State van 29 mei 2019 en het ‘rapport Remkes’ is duidelijk dat ‘Niet alles kan’. Maar wat kan er dan nog wel? Hoe raakt het stikstofprobleem bouwprojecten? Wie draagt welke risico’s? Hoe kunt u bijsturen? Wat moet u contractueel regelen?

Op 11 november 2019 praten Blokvoort advocaten en Infense advocaten u in rap tempo bij over de laatste stand van zaken. U hoort van ons hoe stikstof ingrijpt in het bestemmingsplan- en vergunningenproces, maar ook over de handhavingsrisico’s die er nog steeds zijn als er een vergunning voor bouwen is verleend. Daarnaast vertellen wij over de gevolgen van de stikstofproblematiek voor de contractuele relatie tussen opdrachtgever en aannemer.

Centraal in deze bijeenkomst staat de vraag welke mogelijkheden er zijn om risico’s te minimaliseren. Denk daarbij aan het verkrijgen van de juiste vergunningen, het voorkomen van handhaving en het aangaan van ontwikkel- en bouwcontracten. Maar denk zeker ook aan het managen van lopende contracten, waar mogelijk nu al of straks de impact van het stikstofprobleem wordt gevoeld.

Datum            maandag 11 november 2019
Tijdstip           van 13.45 tot 17.30 uur (vanaf 13.15 uur inloop)
Locatie           Van der Valk Hotel Apeldoorn, Landgoedlaan 26
Voor wie?       ontwikkelaars & aannemers