Kennismiddag aanbesteden – 17 mei 2022

Op 17 mei a.s. organiseren wij weer onze jaarlijkse kennismiddag aanbesteden. Graag ontmoeten we je dan fysiek en nemen je mee in de actualiteiten rondom aanbesteden en aanbestedingsrecht. Na de plenaire opening heeft iedereen gelegenheid om twee workshops volgen. Tijdens de borrel bestaat ruim gelegenheid om te netwerken.

Workshop 1 Aanbesteden en inschrijven in tijden van crisis
De tijden zijn onzeker en prijzen rijzen de pan uit. Hoe kan dan nog succesvol worden aanbesteed en ingeschreven? Definitieve oplossingen hebben wij niet; wel de nodige handvatten. Die delen we graag met jou.

Workshop 2 Laagdrempelige klachtafhandeling in aanbestedingen
Een kort geding kost alle betrokkenen veel tijd, geld, en energie. Het zet verhoudingen op scherp. Een kort geding hoeft ook lang niet altijd. Wij praten je bij over de mogelijkheden om klachten te voorkomen en laagdrempelig af te handelen. Van vragen stellen en het motiveren van beslissingen tot de rol van het klachtenloket en de Commissie van Aanbestedingsexperts.

Workshop 3 Het Didam-arrest: gronduitgifte na een gerechtelijke gamechanger
Het zal je vast niet ontgaan zijn. De Hoge Raad heeft eind vorig jaar met het Didam-arrest de praktijk van gemeentelijke gronduitgifte flink opgeschud. De bestaande praktijk van 1-op-1 verkopen is aan nogal wat banden gelegd. Lokale overheden trappen stevig op de rem, bij zowel bestaande als nieuwe bouwprojecten. Vertraging en afstel dreigt. Maar is dat op de rem staan eigenlijk wel altijd terecht?  Wij leggen het je graag. Uiteraard staan we ook stil bij de vraag hoe het werkveld op een praktische manier kan omgaan met deze gerechtelijke gamechanger, zodat verdere vertraging of afstel van bouwprojecten zoveel als mogelijk wordt voorkomen.

Programma
13.30 uur – inloop
14.00 uur – plenaire opening
14.30 uur – workshopronde 1
15.15 uur – korte pauze
15.30 uur – workshopronde 2
16.20 uur – netwerkborrel


Locatie
Van der Valk hotel, Birnieweg nr. 4 te Deventer